Psychotherapie

BInnen Praktijk 72 hebben we de opsplitsing gemaakt tussen adolescenten, volwassenen en kinderen. Soms gebeuren er dingen waardoor je leven op zijn kop staat en je (even) geen raad meer weet. Misschien komt je tot het besef dat er iets knaagt, iets niet helemaal goed zit in je leven. Heb je bepaalde vragen over dingen die je niet loslaten en wil je er graag over praten.
Een psychotherapeutisch gesprek kan ruimte bieden voor jou om stil te staan bij wat je denkt en voelt. Je mag van een psychotherapeut verwachten dat hij/zij naar jouw verhaal luistert zonder te oordelen of te veroordelen. Samen kan je op zoek gaan naar antwoorden, naar nieuwe perspectieven, naar verhelderende inzichten. Wat je van een therapeut niet mag verwachten is een kant- en – klare oplossing of een éénduidig antwoord op een concrete vraag.

Belangrijk bij het aangaan van een therapeutische relatie is dat je je op je gemak voelt bij de therapeut. Los van alle theoretische kaders is het vooral essentieel dat het ' klikt' op menselijk vlak. Psychotherapie staat open voor iedereen. Een voorwaarde is wel dat je naar jezelf durft kijken en een aantal dingen wil delen met de therapeut. Hoeveel je vertelt en wanneer je bepaalde zaken op tafel legt, bepaal je volledig zelf.

Werkdomein

-individuele therapie
-gezinstherapie

Afhankelijk van de hulpvraag kan er zowel individueel als met de directe omgeving – relationeel of gezinscontext – therapie opgestart worden.