Psychotherapie

Waarvoor kan je bij onze psychologen terecht

Soms is het leven uitdagend, met periodes waarin je het even allemaal niet zo goed meer weet of voelt. Waarin je niet meer weet van welk hout pijlen te maken of door het bos de bomen niet meer ziet. Dan kan je beroep doen op een psycholoog of therapeut om je hierin te begeleiden.

Bij Praktijk 72 bieden we jou de ruimte aan om in alle veiligheid ‘op verhaal te komen’. Elk vanuit onze eigen persoonlijkheid en opleiding gaan we met jou op pad en bekijken we samen de mogelijkheden naar een voor jouw gewenste toekomst.

Binnen de praktijk hebben we expertise in heel wat problematieken, waaronder burn-out, angsten, depressie, relatieproblemen, rouw in al zijn vormen, eetproblematieken, dwangproblemen, … . Alles opsommen is onmogelijk, contacteer ons gerust om meer info te krijgen. We bekijken telkens samen met jou wat er nodig is.

Je kan ervoor kiezen om individueel therapie te volgen of samen met je partner, gezinslid of een ander vertrouwenspersoon.

Met de verschillende experten van onze praktijk organiseren we maandelijks een intervisie (vergadering) om te bekijken of een multidisciplinaire aanpak zinvol kan zijn.

Maak kennis met onze therapeuten

Maak een afspraak

Bij Praktijk 72 staan we met ons team klaar om met zorg jouw pad te bewandelen richting een voelbaar verschil. Wens je een afspraak te maken of zit je nog met vragen? Neem telefonisch contact met ons op, dan helpen we jou graag verder!

Je hoeft geen doktersvoorschrift te hebben om naar een psycholoog/therapeut te komen. De arts kan je wel verwijzen maar een voorschrift is niet noodzakelijk.

Kan je door omstandigheden niet aanwezig zijn op een gemaakte afspraak, dan dien je ons hier 24 uur op voorhand van te verwittigen. Bij laattijdige annulaties of het niet opdagen voor een afspraak zijn we genoodzaakt de sessie volledig in rekening te brengen.

Terugbetaling

Een aantal mutualiteiten betaalt sinds kort een beperkt gedeelte terug. Twijfel je of je in aanmerking komt of heb je nog vragen over de terugbetaling van je behandeling? Neem dan contact op met je mutualiteit en onze praktijk, dan bekijken we samen met jou de opties.

Heb je nog vragen?

Aarzel niet om contact op te nemen met onze praktijk. We helpen je graag verder!