Podologie

Waarvoor kan je bij onze podoloog terecht?

Een podoloog richt zich tot de voet en het menselijk lichaam in zijn totaliteit. Het foutief functioneren van de voet kan namelijk problemen veroorzaken in hoger gelegen segmenten zoals de enkel, knie, heup en rug. Daarom doet de podoloog een grondige analyse waarin hij/zij verder kijkt dan naar de voet alleen.

Je kan bij onze podoloog terecht voor:

Zooltherapie

Voor allerhande voetklachten zoals platvoeten, holvoeten, hielspoor, overbelastingsletstels, achillespeesklachten, drukplaatsen… Ook hoger gelegen klachten ter hoogte van benen, knieën, heup en rug kunnen via deze weg worden aangepakt.

Podologische voetzorg
  • Een algemene podologische voetverzorging zoals het knippen en vrijmaken van de nagels, het verwijderen van eelt, het verwijderen van likdoorns of behandelen van ingroeiende nagels.
  • Nagelproblemen zoals ingegroeide nagels, kalk- en schimmelnagels, blauwe nagels, loslaten van de nagel…
  • Huidproblemen zoals overmatige en pijnlijke eelt, likdoorns, blaren, kloven…
  • Functionele afwijkingen zoals hallux valgus, klauwtenen, hamertenen, na amputatie van een teen…
Specifieke behandelingen
  • Nagelbeugels
  • Silicone therapie
  • Vilttherapie
Diabetische voetzorg

Als diabetespatiënt is het heel belangrijk om uw voeten regelmatig te laten nakijken door een podoloog. Wij gaan na of er geen problemen aanwezig zijn waardoor wonden zouden kunnen ontstaan. Hierbij hoort ook altijd een uitgebreide voetverzorging.

Advies

Onze podoloog geeft advies in verband met schoenen, loopschoenen, voethygiëne, verzorging van de voeten bij diabetespatiënten, … .

Maak kennis met onze Podologe

Maak een afspraak

Bij Praktijk 72 staan we met ons team klaar om met zorg jouw pad te bewandelen richting een voelbaar verschil. Wens je een afspraak te maken of zit je nog met vragen? Neem telefonisch contact met ons op, dan helpen we jou graag verder!

Kan je door omstandigheden niet aanwezig zijn op een gemaakte afspraak, dan dien je ons hier 24 uur op voorhand van te verwittigen. Bij laattijdige annulaties of het niet opdagen voor een afspraak zijn we genoodzaakt de sessie volledig in rekening te brengen.

Terugbetaling

Om te weten te komen of je in aanmerking komt voor een eventuele terugbetaling raden we je aan om contact op te nemen met je mutualiteit en onze praktijk.

De meeste mutualiteiten geven onder bepaalde voorwaarden een tegemoetkoming voor een podologische voetverzorging.
De terugbetaling van podologische zolen verschilt dan weer van mutualiteit tot mutualiteit en van jaar tot jaar.

Personen met diabetes type 2 die een zorgtraject volgen hebben recht op 2x terugbetaling per jaar van het RIZIV voor diabetische voetzorg. Hier zijn enkele voorwaarden aan verbonden:

  • de podoloog moet erkend zijn door het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (Riziv)
  • de prestaties moeten voorgeschreven zijn door een behandelende arts
  • de patiënt moet een verhoogd risico op voetwonden hebben (risicoklasse 1, 2a, 2b of 3)

Twijfel je of je in aanmerking komt of heb je nog vragen omtrent de terugbetaling van je behandeling? Neem dan contact op met onze praktijk, dan bekijken we samen met jou de opties.

Heb je nog vragen?

Aarzel niet om contact op te nemen met onze praktijk. We helpen je graag verder!