“Mentale klachten zijn vaak een schreeuw naar verandering. Het daagt ons uit om op een andere manier met het leven om te gaan.”

Silke Verstraete

Psychotherapie

Over Silke

Ik werk bij Praktijk 72 sinds mei 2015. Als psycholoog en systeemtherapeut tracht ik de klachten en symptomen waarmee een individu zich presenteert in de therapiekamer vanuit een bredere context te begrijpen. Tijdens de sessies “zoomen we zowel in als uit”. We zoomen IN op de klachten van de cliënt. Hoe presenteren de klachten zich? Welke lijdensdruk ondervindt de cliënt van deze klachten? Wat lukt wel nog desondanks de moeilijkheden? Etcetera.. Tegelijkertijd zoomen we ook UIT. Waarom presenteren deze klachten zich net nu? Als systeemtherapeut geloof ik in de kracht van verbinding met de ander. Jouw nabije en ruimere netwerk (gezin, partnerrelatie, vrienden, …) wordt – indirect of direct – meegenomen doorheen de therapie. Dit alles vanuit een no nonsense en authentieke houding.

Vragen of een afspraak maken?

Wens je een afspraak te maken met Silke? Neem dan telefonisch contact met ons op, dan helpen we jou graag verder! Heb je vragen voor Silke dan kan je haar contacteren per mail via silke.verstraete@praktijk72.be

Maak een afspraak

Specifieke interesses

Mijn voornaamste doelgroep bestaat uit jongeren en jongvolwassenen die op één of andere manier vastlopen in het leven. De aanmeldingsredenen kunnen dus zeer uiteenlopend zijn. Je kan bij mij terecht voor zowel individuele als gezinstherapie.

Opleiding en specialisaties
  • 2012 : Master in de Klinische Psychologie (Universiteit Gent)
  • 2017: Tweedaagse opleiding “Professioneel begeleiden bij levenstransities” door R. Neimeyer (In de Wolken)
  • 2022 : Basisopleiding EMDR deel 1
  • 2018: Postgraduaat in de Relatie – gezins- en systeempsychotherapie (KU Leuven)