Aanbod+

Over Aanbod+

Naast de reguliere zorg kan je bij ons ook terecht voor een reeks multidisciplinaire groepssessies. We werken hierbij samen met de verschillende disciplines die we in huis hebben, waardoor we jou vanuit verschillende invalshoeken kunnen begeleiden richting jouw doel.

Ontdek het aanbod hieronder en aarzel niet om ons te contacteren voor vragen of inschrijvingen.

Goesting

Is afvallen ook voor jou een uitdaging? Met ‘Goesting’ coachen we je op sportieve en geestige wijze naar een nieuw gewicht. Samen met een groep van 6 deelnemers en 2 ervaren kinesisten focussen we 18 weken op een gezonde en haalbare manier van gewicht verliezen. Naast de sportieve oefeningen werken we met de diëtiste en de psychotherapeut richting nieuwe gewoontes die je ook na het programma in stand kan houden.

Programma

Het traject start met een intakegesprek waarmee we kijken of je of je in aanmerking komt voor het Goesting-traject.

Daarna start je aan 18 weken sportlessen onder begeleiding van 2 ervaren kinesisten.

Je volgt 4 individuele en 2 groepsworkshops bij onze diëtiste die je praktische tips aangeeft voor het dagelijkse leven: etiketten leren lezen, gezond uit eten gaan, … .

Je neemt deel aan 4 coaching sessies gegeven door een oplossingsgerichte psychotherapeut, waarbij wordt gekeken naar nuttige en onnuttige (eet)gewoonten, motivatie, EHBO bij het herval, enz …

Inschrijven

Ook al goesting? Het Goesting-traject wordt tweemaal per jaar georganiseerd, in januari en in september. Neem contact op met onze praktijk voor meer informatie of om een afspraak vast te leggen voor een intakegesprek.

Goesting senior

Ben je geen 3 maal 7 meer maar wil je wel werken aan een actieve gezonde levensstijl? Dan is ‘Goesting Senior’ een traject voor jou! In tegenstelling tot het klassieke Goesting-traject ligt bij de ‘Senior’ de nadruk minder op het gewicht verliezen, maar eerder op gezond en actief ouder worden.

Programma

Goesting Senior start met een intakegesprek waarbij we samen de doelen bepalen en bekijken of dit project voor jou een meerwaarde kan betekenen. Samen met onze kinesitherapeuten testen we ook je fitheid, kracht en lenigheid.

Daarna start je aan 17 weken bewegingslessen onder leiding van 2 ervaren kinesitherapeuten.

Je volgt 4 individuele en 2 groepssessies bij de diëtiste. Het thema van de workshops wordt in groep bepaald.

Je neemt deel aan 3 coaching sessies, rond thema’s die leven in de groep zoals gezond ouder worden, nuttige gewoonten en motivatie.

Inschrijven

Ook al goesting? Het Goesting-traject wordt tweemaal per jaar georganiseerd, in januari en in september. De groep bestaat telkens uit maximaal 6 senioren. Neem contact op met onze praktijk voor meer informatie of om een afspraak vast te leggen voor een intakegesprek.

Workshop ‘Ontplooi je veerkracht’

Je kan alles aan! Of toch niet? Of toch niet helemaal? In deze tweedelige workshop gaan we op zoek naar hoe jij jouw veerkracht kan ontplooien.

De voorbije jaren waren een ware uitdaging voor ons allen. We zijn uitgedaagd geweest in onze veerkracht. We merkten de stijgende vraag naar psychologische begeleiding. Om meer mensen tegelijk te kunnen bereiken hebben we deze workshop gecreëerd. Zowel volwassenen als jongeren kunnen veel baat hebben bij deze vooral praktische workshop.

We hebben deze workshop tot leven geroepen om iedereen die eraan deelneemt te laten voelen dat iedereen al goed bezig is, en hoe we dit positieve verder kunnen laten groeien, zodat je kan stralen voor jezelf en je omgeving. Ook wij stralen telkens iets meer na het geven van deze workshop, het is een vat vol positieve energie dat je ontdekt in jezelf.

Programma

Vanuit het oplossingsgericht denken, bieden we de workshop ontplooi je veerkracht aan. De 6 uur durende workshop is opgedeeld in 2 sessies van telkens 3 uur. In deze boeiende uren nemen we je graag mee, via een mix van praktische oefeningen en een stuk theorie, doorheen het ABCD-kompas van jouw veerkracht.

Voor wie?

Het doel van de workshop is zicht krijgen op jouw manier van veerkracht ontplooien. Alles gebeurt in een groep van maximum 25 deelnemers en onder begeleiding van 2 ervaren therapeuten. Deze workshop kan je ook individueel volgen in onze praktijk op de door ons gekozen data of je kan ons boeken voor jouw organisatie, school of vereniging.

Inschrijven

Wens je een sessie te boeken voor je organisatie, school of vereniging of wens je op de hoogte te blijven van aankomende sessies binnen Praktijk 72? Stuur dan een mailtje naar lindsay.vermeersch@praktijk72.be voor meer informatie.

Groepstherapie Jongeren

De vraag naar therapie voor jongeren stijgt enorm. Niet alleen bij ons maar overal. Om een antwoord te kunnen bieden aan deze stijgende vraag en omdat we geloven in de kracht van een groep, organiseren we vanaf heden groepstherapie voor jongeren.

Programma

In de sessies groepstherapie komen we met een beperkt aantal deelnemers, 6 tot 9, wekelijks samen voor een sessie van 60 minuten. In het bijzijn van begeleidster en psychologe Kaija Derycke bespreken we in groep enkele belangrijke onderwerpen. Zo proberen we om niet alleen onszelf maar ook elkaar terug in balans te brengen.

Inschrijven

Deelname aan de groepstherapie start met een intakegesprek. Neem contact op met onze praktijk om een afspraak vast te leggen.

Fit zwanger

Het is bewezen dat sporten tijdens de zwangerschap heel wat positieve effecten heeft, zowel voor de mama, de baby en de bevalling op zich.

Programma

In 5 sessies van telkens 1 uur krijg je een professionele sportieve begeleiding van 2 gespecialiseerde therapeuten. De workouts focussen op een verbetering van je core-stability en je uithoudingsvermogen. We leren jullie lichaam correct oefenen zonder kwaaltjes en bouwen de oefeningen stap per stap op.
In de laatste sessie nemen we de tijd om jullie tips en tricks mee te geven die nuttig zijn bij de bevalling, denk maar aan ademhalingstechnieken, arbeidhoudingen en perstechnieken. Er is ruimte voor al jullie vragen en bovendien is het leuk om dit in groep te doen met andere mama’s die zich in dezelfde levensfase bevinden.
Alle mama’s zijn welkom, de ideale start is tussen 20 en 30 weken zwangerschap.

Inschrijven

Klaar om te beginnen? We starten zodra er voldoende inschrijvingen zijn. We zoeken een geschikt moment voor de kandidaten.

Babymassage

Programma

Even een fijn, ontspannend momentje met jouw baby. In dit uurtje babymassage staat de tijd even stil en leer je nuttige technieken om je baby gezond te verwennen. Het stimuleert je baby’s bloedsomloop, helpt bij krampjes en kalmeert de baby ( en mama of papa ). Bovendien stimuleert een babymassage de baby in zijn zelfstandig bewegen. Gezelligheid troef dus, samen met enkele andere ouders en hun baby.

Zelf niet zwanger maar is iemand in je omgeving in blije verwachting? Je kan dit ook als cadeautje geven via een mooie cadeaubon!

Inschrijven

Er zijn verschillende data waarop deze workshop wordt georganiseerd. We starten zodra er voldoende inschrijvingen zijn. We zoeken een geschikt moment voor alle kandidaat-ouders en baby’s. Zowel papa’s, mama’s als grootouders zijn welkom om deel te nemen aan deze workshop.

Kookworkshop

Programma

Eén keer per maand zetten we de deuren van onze keuken voor je open en kan je bij ons gezonde gerechten ontdekken. Elke maand focussen we op een ander thema, van gezonde ontbijten tot tussendoortjes, lunchen en desserts. In kleine groepen kan je komen koken en proeven uiteraard.

Inschrijven

De kookworkshops worden één keer per maand georganiseerd binnen Praktijk 72 door onze diëtiste Indra Vandenabeele. Inschrijven kan via Indra.vandenabeele@praktijk72.be. Wens je een kookworkshop te organiseren voor je vrienden of collega’s, neem dan zeker contact op met Indra om samen de mogelijkheden te bekijken.

Platform 72 – online platform voor mentale coaching

Wat ons in het dagelijkse leven overkomt kent zijn eigen leven aan onze ‘binnenkant’. Platform 72 is een plek voor mentale coaching, waarbij we de tijd nemen om even in te checken met onszelf en die binnenkant. Het platform is opgebouwd uit verschillende luisterpakketten die elk verschillende oefeningen bevatten. Elke pakket focust op een bepaald thema: relaxatie, positieve gedachten, doelzetting of mindfulness.

Registreren

Wil je beginnen met ‘platformen’ dan kan je je registreren via www.platform72.be. Je kiest zelf of je wil starten voor een periode van 1 maand, 6 maanden of 1 jaar. Als geregistreerde Platformer heb je toegang tot alle pakketten waardoor je zelf kan bepalen welke oefeningen voor jou het meest geschikt zijn.

Zit jouw vraag niet in ons aanbod?

We zijn een dynamische groep en we houden van verandering en uitdagingen, dus zit je zelf met een vraag die we op dit moment binnen Praktijk 72 nog niet aanpakken? Stel ons gerust de vraag, we bekijken of we zelf een aanbod kunnen organiseren of een nuttige doorverwijzing kunnen aanbevelen aan jullie.