Onze Aanpak

Samen verandering brengen in jouw verhaal

Praktijk 72 is een multidisciplinaire praktijk voor gezondheidszorg bestaande uit een gedreven team van psychologen, kinesisten, diëtisten en een podoloog. Bij ons vind je alles onder één authentiek Kortemarks dak. Wat je hulpvraag ook is, we ontvangen je met een open geest en zoeken samen met jou naar hoe we beweging krijgen in jouw verhaal. We vertrekken daarbij niet van ‘problemen’ maar vanuit ‘oplossingen’ en ‘mogelijkheden’. Met die filosofie in het achterhoofd werken we binnen Praktijk 72 met jou richting een voelbaar verschil.

Praktijk 72 als een warme en open plek

Praktijk 72 wil een veilige plek zijn waar je terechtkan met jouw vraag. Met ons team van therapeuten en coaches zorgen we er dan ook dagelijks voor dat de praktijk een gezellige, warme open plek is waar je terecht kan met jouw moeilijkheden en jouw verhaal.

growth

Samen groeien

Als team vinden we het belangrijk om niet alleen jou maar ook onszelf te doen groeien. Met veel goesting en leergierigheid leren we dan ook regelmatig bij, via externe opleidingen of intern overleg. Zo slagen we erin om ons aanbod actueel en vernieuwend te houden. Neem zeker een kijkje op de pagina Aanbod+, waar je naast onze reguliere zorg ons aanbod aan workshops en groepssessies kan vinden.

Met Praktijk 72 heb ik geprobeerd een plek te creëren waar ik zelf als patiënt zelf zou willen gaan. Waar er in de eerste plaats tijd wordt genomen om naar mij te luisteren en de mogelijkheid er is om geïnteresseerd vragen te stellen. Een praktijk die mee helpt zoeken naar een oplossingen en die me dit in mensentaal kan duidelijk maken, rekening houdend met mijn eigen tempo. Waar ik het gevoel heb als mens te worden bekeken als een persoon in zijn geheel, met mijn klacht maar ook met mijn persoonlijkheid en mijn omgeving. Een plek waar ik even kan ‘landen’ om van daaruit verder te kijken wat mogelijk is. Daarom is het voor mij als praktijkhouder belangrijk om binnen Praktijk 72 met therapeuten te werken die oprecht geïnteresseerd zijn in hun patiënten en die ruimer denken dan alleen ‘hun’ vakgebied. Enkel op die manier komen we tot de versterkende kracht van samenwerking, die niet alleen voor de patiënt maar ook voor ons voelbaar is

Oprichtster Lindsay Vermeersch
over Praktijk 72