“Alleen ga je sneller,
samen kom je verder.”

Nele Vanacker

Psychotherapie

Over Nele

Sinds 2021 ben ik als psychotherapeut aan de slag in praktijk 72. Daarvoor werkte ik 4 jaar bij Tejo (therapie voor jongeren) Roeselare en gaf ik 11 jaar psychomotorische ondersteuning in het (buitengewoon) onderwijs.

Tijdens een eerste gesprek maken we kennis met elkaar. Ik luister naar jouw verhaal, bevraag en geef mijn ervaringen terug. Op deze manier leer ik jou kennen en jij mij en mijn manier van werken. We exploreren samen jouw verwachtingen en kijken welke ondersteuning passend is voor jou.

In therapie vertrekken we van wat hier en nu belangrijk is voor jou. We praten niet alleen over wat je denkt, maar vooral over wat je voelt en ervaart met aandacht voor jouw verlangens. We staan stil bij jouw beleving om van daaruit tot een groeiend besef te komen. Vanuit dit besef ontstaat een grotere vrijheid in hoe jij kan omgaan met de problemen die op jouw weg komen.

In mijn ondersteuning hecht ik veel belang aan veiligheid, vertrouwen en authenticiteit.

Ik volg op regelmatige basis supervisie (bij een NVAGT- erkende supervisor) en intervisie. Ik ben aangesloten bij de Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie en Gestattheorie (NVAGT)

Vragen of een afspraak maken?

Wens je een afspraak te maken met Nele? Neem dan telefonisch contact met ons op, dan helpen we jou graag verder! Heb je vragen voor Nele dan kan je haar contacteren per mail via nele.vanacker@praktijk72.be

Maak een afspraak

Specifieke interesses
  • Jongeren en (jong)volwassenen die geconfronteerd worden met burn-out, trauma, angst, paniek, vermoeidheid, chronische pijn en ziekte, depressieve gevoelens, onzekerheid en rouw.
Opleiding en specialisaties
  • 4-jarige psychotherapie opleiding ‘Gestalttherapie’ Vives Kortrijk
  • Basisopleiding KOB Methode Hendrickx VKOH
  • Ergotherapie Arteveldehogeschool