Saartje Hermie

DIËTIST

Voedings- en dieetadvies is mogelijk bij:
- Overgewicht/obesitas
- Ondergewicht
- Ondervoeding
- Eetproblemen
- Kinderen
- Zwangerschap
- Prikkelbare darm syndroom (laag FODMAP dieet)
- Hoge cholesterol
- Hoge bloeddruk
- Diabetes
- Nierlijden
- Allergieën en intoleranties
- …
Tijdens een eerste consultatie bespreken we samen alle persoonlijke en medische gegevens en bekijken we je leef- en eetgewoontes. Daarna wordt een lichaamsanalyse gemaakt met behulp van een TANITA-weegschaal. Ten slotte overlopen we de aanpassingen die nodig zijn bij het dieet en hoe dit praktisch aan te passen is in jouw gewoontes.
Tijdens een tweede consultatie bekijken we een voedingsschema die aangepast is aan de informatie die je me tijdens de eerste consultatie gaf. We bekijken alle maaltijdmomenten, de verschillende voedingsgroepen, de voorwaarden en bruikbare producten.
Tijdens de vervolgconsultaties gaan we vooral tips en tricks rond uit eten, feestdagen, recepten aanpassen, barbecue, … bekijken. Er is ook altijd ruimte voor eigen inbreng en vragen.

Diploma

  • -2014-2018 : voedings-en dieetkunde HoGent
  • -2019-2020 : postgraduaat menopauzeconsulent Vives zuid
  • -2020- ..... : Master psychologie VUB start

Bijscholingen

  • -2020 : bijscholing laag FODMAP dieet
  • -2020 : basismodule inspirerend coachen Artevelde Hogeschool
  • -2019 : Personal coach ( thuisstudie )

Specialisaties

Menopauzeconsult
Tijdens een eerste consult zal ik vooral naar jou luisteren. Je krijgt ruim de tijd om je verhaal te doen, je vragen te stellen en je klachten te bespreken. Daarna kijken we samen in welke fase van de menopauze je bent. Dan zal ik je enkele tips geven om je klachten te verlichten en pikken we er enkele uit om de komende weken toe te passen. Tijdens het eerste consult wordt hormoonsubstitutie ook even uitgelegd.
Tijdens de vervolgconsulten kijken we hoe de voorbije weken verlopen zijn en welke tips voor verlichting gezorgd hebben. Eventueel geef ik je nog extra tips bij oude of nieuwe klachten. Er wordt ook tijd gemaakt om preventief op te treden naar hart- en vaatziekten, diabetes en osteoporose en om screening naar borstkanker toe te lichten.
Iedereen met vragen omtrent de menopauze is welkom!

Foto's