Diëtist

Raadpleging van een diëtist kan voor: eetproblemen, de nood om bij te komen (na ongewenste vermagering), allergieën en intoleranties, Diabetes, Zwangerschapsbegeleiding, voedingsopvolging na (bariatrische) chirurgie, nieraandoeningen, voeding na vaststelling van hart-en vaat aandoeningen en inderdaad ook vermagering en nog zoveel meer.

Afspraken

  • Afspraken maken kan elke maandag-, dinsdag-, woensdag- en vrijdagnamiddag en avond.
  • De eerste consultatie duurt ongeveer anderhalf uur, elke opvolgconsultatie duurt ongeveer een halfuurtje.

Prijslijst

*Prijzen vanaf 1 april 2020

  • 1e consult €100
  • Opvolgconsult €25

Kom je liever met je partner/vriendin/broer/zus. dat kan ook.

  • 1e gezamenlijk consult €160
  • opvolgconsult gezamenlijk € 40

Terugbetaling?

Elk ziekenfonds komt deels tussen in de kosten voor een consultatie aan een diëtist. Dit is per ziekenfonds verschillend, vraag gerust na bij jouw ziekenfonds welke terugbetaling voor jou van toepassing is.

Patiënten in het voortraject of zorgtraject (diabetes of nierinsufficiëntie) hebben recht op 2 consultaties per jaar bij een diëtist. Hiervoor is er een verhoogde terugbetaling door het RIZIV.

Sinds mei 2019 kunnen mensen in het zorgraject 2x extra per jaar op consultatie komen onder verhoogde terugbetaling door het RIZIV voor diabeteseducatie.

Vanaf 1 april 2020 is er een verhoogde terugbetaling door het RIZIV voor alle consultaties voor kinderen en jongeren onder de 18 jaar.

 

Betaling

De eerste consultatie betaal je meer dan een opvolgconsultatie. Dit komt omdat je betaalt voor de eerste drie consultaties samen. De tweede keer betaal je niets, de derde keer betaal je de afspraak die ingepland wordt. Als er geen volgende afspraak wordt ingepland hoeft er dus ook niet betaald te worden.

Bij laattijdig (<24u op voorhand) verwittigen of niet opdagen voor een afspraak wordt de geplande afspraak in rekening gebracht. De eerstvolgende afspraak zul je dan betalen voor de afspraak zelf en voor de volgende ingeplande afspraak.

Betaling kan enkel cash of met de bancontact app op je gsm. 

Consultaties kunnen gemaakt worden via e-mail : saartje.hermie@praktijk72.be ,via 0499/482664 of je kan gerust eens binnenspringen in de praktijk.